Täältä näet tämän vuoden FREE FROM 2016 -messuille osallistuvat yritykset ja lyhyet kuvaukset niiden toiminnasta.


Näiden yritysten mukanaolo mahdollistaa Free From -messujen järjestämisen meidän kaikkien erityisruokavaliota noudattavien hyväksi. Suosimalla näiden yhtiöiden ja yhdistysten tuotteita ja palveluita voit auttaa heitä jatkamaan
työtään ruoka-allergisten hyväksi 
ja samalla myös varmistaa, että voimme järjestää Free From-messuja jatkossakin.
 

- Lisätietoja saat jokaisesta yhteistyökumppanistamme joko esittelytekstin yhteydessä olevista linkeistä tai klikkaamalla yrityksen logoa.

Aitoja Makuja Kauppa

Aitoja Makuja Kauppa (AMK Oy) on yksityinen, suomalainen erikoiselintarvikkeiden maahantuoja ja tukkuri. Olemme erikoistuneet ns. "Free From" -tuotteisiin, jotka on valmistettu mahdollisimman puhtaista luonnon raaka-aineista. Tuotteemme eivät sisällä keinotekoisia väri-, maku- ja/tai makeutus-aineita ja ne sopivat niin ruoka-allergikoille kuin kaikille terveydestään huolehtiville kuluttajille. 

Meille ensisijainen kriteeri on hyvä maku: otamme valikoimiimme vain sellaisia tuotteita, jotka ihan oikeasti maistuvat hyviltä!

Haluamme tarjota ruoka-allergisille ja erityisruokavaliota noudattaville uusia ja aidosti hyvälle maistuvia, korkealaatuisia tuotteita,

- joita voi huoletta tuoda esille mihin tahansa ruoka- ja kahvipöytään   ja   
- joista ns. normaali kuluttajakaan ei huomaa nauttivansa erikoisruokavaliotuotetta.

Testaa itse ja totea, että erityisruokavalio ei todellakaan tarkoita hyvästä ruoasta luopumista!

Lisätietoja: Aitoja Makuja Kauppa

Finnamyl

Finnamyl kutsuu nauttimaan

Perunajauhot sopivat monipuoliseen ruoanlaittoon. Poriseepa liedelläsi pataruoka, keitto, kastike tai kiisseli, perunajauho tuo siihen oman taikansa – kuohkeita leivonnaisia unohtamatta.Perunajauhoamme on saatavana myös luomuna.

Helmi-suurimoista pyöräytät puuron tai vaikka leivätkin. Lisää vinkkejä löydät Reseptit-sivulta.
Kotimaiset perunajauhot ja -suurimot sopivat myös gluteenittomaan ruokavalioon.
Tervetuloa nauttimaan!

Yritys
- Finnamyl Oy perustettiin vuonna 1999, mutta itse tehdas on toiminut Kokemäellä jo vuodesta 1942. Konserniin kuuluu myös Lapuan Peruna Oy, jonka koko tuotanto myydään teollisuuden käyttöön. Tuotteidemme raaka-aine, tärkkelysperuna, kasvaa pääosin Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan puhtailla hietamailla.

 

Kokemäellä valmistamme, pakkaamme ja myymme perunatärkkelystä ja elintarvikkeita kaupan keskusliikkeille sekä elintarviketeollisuudelle. Lisätietoja: Finnamyl Oy

Free From Helsinki

Free From Helsinki on yksityinen, suomalainen palvelu-organisaatio, joka on syntynyt erityisruokavaliota noudattavien kuluttajien tarpeista.

 

Gluteenitonta, vehnätöntä, sokeritonta, maidotonta, laktoositonta, pähkinätöntä, ym, ym...

...ruoka-allergioita ja ruoka-aineyliherkkyyksiä löytyy nykyisin laaja kirjo ja tämä on asia, joka koskettaa jo yli 1.5 miljoonaa suomalaistakin! Unohtamatta heidän lisäkseen sitä lukuisaa ja alati kasvavaa joukkoa niitä, jotka noudattavat erityisruokavaliota täysin vapaaehtoisesti (ts. ilman mitään ruokayliherkkyyksiä tai -allegioita); erityisruokavalio saa heidät yksinkertaisesti tuntemaan olonsa paremmaksi. 

 

Olemme itsekin ruoka-allergikkoja ja perustimme Free From Helsinki-organisaation täydentämään erityisruokavaliota noudattaville suunnattuja palveluita; siksi aloimme järjestää Free From -messuja - yhdessä paikassa, yhdellä kertaa tarjoamme uusimman  läpileikkauksen koko toimialasta!
 

päätavoitteemme 
- pyrkiä parhaamme mukaan auttamaan kaikkia erityisruoka-valiota noudattavia  löytämään juuri itsekullekin sopivimmat tuotteet
niin arkeen kuin juhlaan! 

- auttaa löytämään näitä tuotteita mahdollisimman helposti ja vaivattomasti

- tarjota erityisruokavaliota noudattaville tilaisuus kerrankin vapaasti maistella ja vertailla eri tuotteita jo ennen ostopäätöksen tekoa; nämä tuotteet ovat valitettavasti edelleenkin selvästi kalliimpia, joten virheostot tulevat helposti todella kalliiksi.

Tule Free From -messuille tutustumaan alan tuotteisiin ja yrityksiin. Seuraa meitä kotisivuillamme Free From Helsinki ja Facebook'issa.

Fria Bröd

Fria Bröd on perheomisteinen, palkittu gluteeniton leipomo Ruotsista. Olemme valmistaneet herkullisia, gluteenittomia ja maidottomia leipomotuotteita vuodesta 1996 lähtien. Tuotantomme toimii turvallisessa, gluteenittomassa ympäristössä, ja tuotteemme leivotaan omista jauhosekoituksistamme. Paistamisen jälkeen tuotteet pakastetaan vastaleivotun maun ja koostumuksen säilyttämiseksi.


Tavoitteenamme on tarjota hyvä gluteeniton elämä kaikille, jotka eivät siedä gluteenia.

Lisätietoja: www.fria.se

3 Kaverin Jäätelö

3 Kaverin Jäätelö on pieni kotimainen, vuonna 2012 kolmen kaveruksen - Heikin, Ilkan ja Saulin - perustama jäätelötehdas Helsingissä. Tällä hetkellä jäätelötehdas työllistää noin kymmenen jäätelöntekijää.
 

"- Teemme erinomaista jäätelöä puhtaista ja raikkaista lähellä tuotetuista raaka-aineista. Kaikki käyttämämme maito, kerma ja kananmunat tulevat kotimaisilta tiloilta, samoin kuin kaikki marjat Suomen metsistä ja marjatiloilta. Mitään keinotekoisia maku-, väri- tai aromiaineita emme käytä, vaan puhtaat maut syntyvät niistä samoista raaka-aineista, joista kotonakin tehdään jäätelöä. Sekoitamme aineet, lämmitämme, vatkaamme hiukan ja jäähdytämme – ja herkullinen jäätelö on valmista purkitettavaksi." - kertoo Sauli, yksi kolmesta kaverista.

Lisätietoja: 3 Kaverin Jäätelö

Laitilan Leipä

Leipomoperinteitä vuodesta 1974

 

"Silja aloitti toimintansa leipomalla kakkuja ja pikkuleipiä ja myymällä niitä torilla. Vuosien varrella leipomoa on kehitetty edelleen, mutta paljon on yhä ennallaan. Leivonnaiset vaativat paljon käsityötä, ja monet tuotteistamme leivotaan edelleenkin käsin. Ei siis ole mikään ihme, että suomalaiset juovat eniten kahvia maailmassa." 

Nykyisin Laitilan Leipä on moderni ja samalla hyvin perinteikäs leipomo, joka vaalii korkeaa laatua ja luontaisia raaka-aineita. 
Toimintaa johtaa nyt Siljan poika Mika perheineen. Silja on jo siirtynyt eläkkeelle, mutta hän auttaa yhä silloin tällöin isojen
kääretorttujen käärimisessä, kun tuotannossa tarvitaan lisäapua.

Laitilan Leipä on nostanut kotileivonnaiset aivan uuteen ulottuvuuteen.

Lue lisää kotisivuiltamme: Laitilan Leipä

Linseed

Linseed Oy jalostaa pellavaa ja kehittää uusia tuotteita ja teknologiaa. Liikeideamme on tuottaa öljypellavan siemenestä valmistusaineita, joilla on hyviä toiminnallisia ominaisuuksia ja/tai terveysvaikutuksia. Toiminta-ajatuksemme voidaan kiteyttää lauseeseen: Öljypellavasta lisäarvoa elintarviketeollisuudelle ja kuluttajalle.

Raaka-aineemme on täysin kotimaista: sopimusviljelijämme viljelevät öljypellavaa yhteensä n. 500 hehtaarin alalla lähinnä Etelä-Pohjanmaalla.

 

Lisätietoja tunnetuimmista tuotteistamme saat klikkaamalla linkkejä

- hellävaraisesti paahdettu VALO 24hmarkkinoiden omega-3 pitoisin pellavarouhe.

Lumina gluteeniton jauhoseos  sekä

- FlaxseedFields® -tuotesarja

Tule tutustumaan tuotteisiimme Free From 2016 -messuille!

Tutustu tuotteisiimme kotisivuillamme: www.linseed.fi

Molino di Ferro S.P.A.

Perinteitä  ja innovaatioita jo vuodesta 1926 lähtien!
 

Pohjois-italian Vedelagossa sijaitseva Molino di Ferro’n perheyritys on yksi moderneimmista gluteenittomien elintarviketuotteiden valmistajista maailmassa. Marconaton perheyritys käyttää 90-vuoden aikaisia perinteitä ja kokemusta valmistaessaan puhtaasta italialaisesta maissista valmistettuja 100% gluteenittomia tuotteita ruoka-allergikoille ympäri maailmaa. Niin Le Veneziane -pastojen ja -polentan kuin uudempienkin tuotteiden valmistus noudattaa edelleen samoja tinkimättömän korkeita laatuvaatimuksia, joilla yrityksen perustaja Giuseppe Marconato tuli tunnetuksi v. 1926 valmistaessaan Brentellessa, Pohjois-Italiassa hienoja maissijauhoja vanhalla kivimyllyllä.

Nykyään tehtaan tuotteisiin kuuluu monipuolinen valikoima erilaisia pastoja (myös kasviskuiduilla lisättyä kuitupastaa), polentaa, kahvikeksejä, suolaisia snacksejä ja grissinejä, pastakasteikkeita ja maissijuomaa. Kaikkien tuotteiden perusraaka-aineena käytetään puhdasta, italialaista maissia ja ne ovat kaikki 100% gluteenittomia. 

Lisätietoja: Molino di Ferro (englanninkieliset kotisivut)

Pink Vanilla Desserts Café

There's always room for dessert!

Pink Vanilla Desserts Café'n iskulause osuu naulan kantaan! "Aina on tilaa Jälkiruoalle" ja niitä me tarjoamme:

- aitoja amerikkalaisia, ihania makuja suoraan jenkeistä, mm.
cupcakes, cakes, cakepops, cookies, pies, cinnamon buns, sweetbread, dinner rolls, scones... 
you name it, I bake it!

mehevät sandwichit, herkulliset jälkkärit, upeat kakut - syö paikan päällä tai vie kotiin! 

Pink Vanilla desserts = pala jenkkilää Turun keskustassa!

Lue lisää: Pink Vanilla Desserts

 


 

Semper Gluteeniton

Semper tarjoaa monipuolisen valikoiman herkullisia, laadukkaita ja turvallisia gluteenittomia tuotteita. Semperin gluteenittomia tuotteita on valmistettu yli 20 v ajan. 

Laajassa valikoimassa on leipiä, keksejä, leivonnaisia, jauhoseoksia, pastaa ja aamiaishiutaleita. Tule tutustumaan uutuuksiimme Free From 2016 -messuille! 

- Liity myös ilmaiseen Semper gluteeniton -kerhoon, sen jäsenet saavat sähköisen uutiskirjeen, josta saat ajankohtaista tietoa Semperin gluteenittomista tuotteista, resepteistä sekä kampanjoista. Tilaa uutiskirjeemme tästä. 
 

Lisätietoja: www.sempergluteeniton.fi

Simmons Food and Beverage

Simmons Food & Beverage tarjoaa aitoamerikkalaisia, perinteisten kotireseptien mukaan valmistettuja herkkuja, kuten kakkuja, leivoksia, virvoitusjuomia ja catering-palveluita. Kaikki tuotteet valmistetaan puhtaista, tuoreista raaka-aineista, myös mm. gluteenittomasti ja laktoosittomasti.

Simmons-yhtiöihin kuuluu myös suosittu Turussa toimiva Pink Vanilla Dessert -jälkiruokaravintola ja kahvila. Tutustu kahvila-ravintolaan Facebook'issa ja tule paikan päälle nauttimaan aidoista amerikkalaisista herkuistamme Turun kauppatorin vieressä (Kauppiaskatu 9a, Turku)!

Lisätietoja: www.simmonsfb.com

Turun Keliakiayhdistys

Turun seudun keliakiayhdistys on Keliakialiiton paikallisyhdistys ja se toimii keliaakikoiden ja heidän läheistensä tukena sekä edistää keliaakikoiden hyvinvointia omalla alueellaan. Yhdistys on perustettu v. 1991. Yhdistyksessä on n. 1600 jäsentä (5/2016).
 

Jäsenenä saat Keliakia-lehden 5 kertaa / vuosi. Keliakiailloissa saat vertaistukea, tietoa keliakiasta, tuotteista, sosiaaliturvasta ja sopeutumisvalmennuskursseista. Lisäksi saat jäsenetuja palveluntuottajilta.

Voit myös halutessasi tulla itse mukaan yhdistyksemme toimintaan, uusia ideoita ja toteuttajia tarvitaan aina. Ota meihin rohkeasti yhteyttä! Jos haluat sähköisesti tiedotteita, ilmoita sähköpostiosoitteesi osoitteeseen turunkeliakiayhdistys(at)gmail.com

Lisätietoja: Turun seudun keliakiayhdistys

Uudenmaan keliakiayhdistys

Oma yhdistys on lähelläsi ja sinua varten!
 

Uudenmaan keliakiayhdistys on keliaakikkojen edunvalvoja alueellamme. Haluamme lisätä keliakiatietouttasi, auttaa ja tukea sinua kaikissa keliakiaan liittyvissä asioissa. Kaikissa keliakiaan liittyvissä asioissa? Kyllä, pyrimme mahdollisuuksien mukaan vaikuttamaan kaikkeen mahdolliseen keliaakikon elämään liittyvään toiminta-alueellamme.
 

Voit myös halutessasi tulla itse mukaan yhdistyksemme toimintaan, uusia ideoita ja toteuttajia tarvitaan. Ota meihin rohkeasti yhteyttä!

Viljaton Valinta

Me Viljattomassa Valinnassa Tampereen kauppahallissa tarjoamme luontaisesti gluteenittomia tuotteita. Valikoimassamme on useampia leipiä ja sämpylöitä sekä pullia ja munkkeja tuoreena joka päivä. Myymme myös makeita ja suolaisia piirakoita, lihapasteijoita ja karjalanpiirakoita.

Tilauksesta pystymme valmistamaan täytekakkuja, voileipäkakkuja sekä munattomia ja maidottomia tuotteita. Valikoimassa on myös maissittomia, riisittömiä ja lisäaineettomia tuotteita, minkä lisäksi voimme valmistaa toiveiden mukaisia tuotteita tilauksesta. Tilaus kannattaa tehdä viikko etukäteen.

Meille tärkeintä on tyytyväinen asiakas. Kuuntelemme mieluusti asiakkaidemme toiveita ja pyrimme niitä myös toteuttamaan.

* Tule Tampereen Kauppahalliin nauttimaan perinteikkään hallin tunnelmasta ja valitsemaan juuri sinulle maistuvat tuotteet!

- Olemme Sokoksen puoleisella käytävällä, luukkunumerot 78, 80 ja 82.
 

* Viljattoman valinnan gluteenittomia tuoretuotteita saatavilla myös Helsingissä.

- Toiminta jatkuu yhteistyönä Vanhan kauppahallin Mari’s Smoothien kanssa.

Lisätietoja: Viljaton Valinta, Tampere

 

Vuohelan Herkku

Suomessa leivottua, 100 % gluteenitonta!

Vuohelan Herkku on keliakian, muiden erityisruokavalioiden ja leipomisen asiantuntija. Saat meiltä niin luontaisesti gluteenittomat leivonnaiset, pakasteet sekä Farina-jauhoseokset ruuanlaittoon ja leivontaan. Valmistamme leipomossamme vain keliaakikoille ja vehnäallergikoille sopiva tuotteita, eivätkä tuotteemme sisällä lainkaan vehnätärkkelystä. Käytämme vain laadukkaita, mieluiten kotimaisia raaka-aineita

Tarinamme
- Pirkko Hämäläisen keliakiadiagnoosista se alkoi. Ja kun keliaakikko perustaa leipomon, hän jos kuka tietää, mitä gluteenittomaan leipään tarvitaan: makua. Siksi leivomme vain parhaista raaka-aineista, aitoa käsityötä vaalien. Sillä niin kuin Pirkko sanoo: ”Kun tehdään, tehdään vain parasta.”  

Maista, niin tiedät miksi!

 

Lisätietoja: www.vuohelanherkku.fi

Please reload

Seuraa meitä myös / Follow us also at:

  • White Facebook Icon

Merkitse FF-messujen päivämäärät muistiin ja

kerro tapahtumista tutuillesikin!

Mitä useampi osallistuu tämän vuoden tapahtumiimme, sitä varmemmin voimme järjestää FREE FROM -messut myös ensi vuonna.

Free From -messuille on vapaa pääsy, mutta toivomme mahdollisimman monen kertovan meille jo ennakkoon, kumpaan tapahtumaan aikoo osallistua tai osallistuuko molempiin.

Lähempänä tapahtumia julkaisemme tälle palstalle ennakkoilmoittau-tumislomakkeen. Kaikki siihen vastanneet osallistuvat messujen yleisökilpailuun. 

Ennakkoilmoittautuminen

Tilaa Free From-uutiskirje ja tiedät, mitä alalla tapahtuu  /  Subscribe for updates

©2016 by UK-KI. Proudly created with Wix.com